quinta-feira, 3 de março de 2011

Te veranderen: begrijpen en willen doen!

Augustinus van Hippo, bekend als een van de vaders van de christelijke kerk, leefde in de vierde eeuw. In de jeugd, wanneer ze in contact met het Evangelie van Christus, raakte hij ervan overtuigd dat hij nodig had om zijn leven te veranderen. Echter, de menselijke neigingen en faciliteiten van de wereld liep weg van een leven van heiligheid. Een van zijn gebeden werd beroemd: "Heer, geef mij de zuiverheid, maar niet nu."

De moderne psychologie zegt dat niet altijd te maken met ons wilt veranderen te veranderen. Bewust van de noodzaak voor verandering, is de eerste stap. Wees bereid om de tweede wijziging. "Alles in het leven maar dat alles afhankelijk is van een slim idee en een vast besluit." (Goethe)

Maar om dat te laten gebeuren, moet er actie!

Isaac Newton leerde dat voor een inert lichaam uit zijn oorspronkelijke positie, is het noodzakelijk dat er enige kracht op.

Ik heb gezien dat mensen blijven hetzelfde voor jaren en goede ideeën worden verstikt door het gebrek aan actie. Zoals ik al zei de astronoom Carl Sagan in Noord-Amerika: "Ergens is iets ongelooflijks te wachten om gekend te zijn."

Wat maakt ons handelen, krachtige besluiten over de mogelijkheden van het leven en vooral, wat kan de kracht die ons beweegt zijn?

Als het probleem is niet het gebrek aan wil, moeten we dingen doen die de moeite waard zijn gemaakt. Doen memorabilia, waaruit de omvang en de kwaliteit van de ideeën. Het geven van de beste in het verwezenlijken van hun dromen!

Ter afsluiting van deze discussie, Ik leen de woorden van dominee Martin Luther King Jr: "Als iemand veegt de straten voor een levende, moet vegen zoals Michelangelo schilderde, zoals Beethoven componeerde, zoals Shakespeare schreef."

Nenhum comentário:

Postar um comentário